Tips til deg som skal sette opp nytt gjerde

Et bilde som inneholder gjerde, tre, utendørs, bygning Beskrivelse som er generert med svært høy visshet

Har du bestemt deg for at huset skal få nytt gjerde? Ved å stille deg selv et par enkle spørsmål, kan det være med på å spare deg både tid og penger.

Vi har alle startet et nytt prosjekt i hjemmet hvor man står i etterkant og ser på resultatet og ikke er helt fornøyd. Når det kommer til oppussing/oppgradering hjemme så går det både tid og penger. Ved å starte hele prosessen med noen enkle spørsmål, kan du spare deg for både penger, tid og dobbelt arbeid. Nedenfor stille vi deg et par spørsmål som kan hjelpe deg videre i prosessen.

Hvordan ser huset ditt ut?

Det bør passe til huset ditt da det gjerne gir et mer stilrent og ryddig inntrykk.

Hvordan ser naboene rundt deg sitt gjerde ut?

Få deg et overblikk over hvilken stil naboene har kjørt på gjerdet sitt. Hvem vet, kanskje naboen selv har tenkt på å bytte gjerdet ut? Om så kan det være lurt å utføre det sammen da det både ser ryddig og flott ut med felles stil på gjerdene.

Har du små barn?

Da bør du gjerne tenke over at, for eksempel, et gjerde med liggende sprosser vil være lettere å klatre over enn stående gjerdeplanker.

Skal gjerdet være like innbydende på innsiden som på utsiden?

Der finnes i dag gjerder som har en definert forside og bakside. Skal gjerdet settes opp slik at begge sider blir sett, kan det være lurt å bruke et produkt som ser like bra ut på begge sider.

Ligger huset til slik at det kommer brøytekanter på vinteren?

All snø som skyves inntil gjerdet ditt av en brøytebil på vinteren vil danne et hardt press mot gjerdet. Her må du da bruke sprosser som er solide eller eventuelt sette gjerdet opp på en lav mur om det er mulig.

Er du fan av å bruke mye tid på vedlikehold?

Gjerdet skal jo vedlikeholdes som alt annet. Desto flere detaljer du har på gjerdet ditt, desto mer arbeid har du å vedlikeholde. *Tenk litt over hvor du bor og hvor utsatt gjerdet vil bli for været.

Hvor mye tid vil du spare?

Du kan så klart kjøpe inn materiale og gjøre alt fra bunn helt selv. Men før du tar den avgjørelsen bør du vite om alternativet. Det er nemlig slik i dag at du kan kjøpe ferdig gjerde i dag, både med og uten maling. Det koster selvsagt litt ekstra, men du sparer deg selv for en god del tid.

 

Del på sosiale medier: