Rehabilitering

Har boligen din sett sine bedre dager? Ved rehabilitering av en eldre bolig får man ofte muligheten til å spre prosjektene over tid samt de kostnaden som følger med. Du har kanskje allerede laget deg en liste over alt du vil ha gjort?

Jevnlig vedlikehold er den beste løsningen

Om det er kjøkkenet som ble utdatert en gang på 90-tallet, gulvet i stuen som knirker, eller tapetet på veggen som har begynt å løsne og er klar en utskiftning, tenk alltid helhet! Mange eldre boliger når ikke opp til dagens krav om varmeisolasjon, ventilasjon etc.
Å kunne utføre de ulike tiltakene i en riktig rekkefølge, samt avklare hva som kan beholdes og hva som må byttes ut, kan fort spare deg for mye tid og penger. En ting er uansett sikkert, alt trenger vedlikehold, og et jevnlig vedlikehold vil være den beste løsningen.

Tenk alltid helhet

Eldre boliger i dag har et altfor høyt energiforbruk som er en av mange årsaker til at man velger å rehabilitere boligen sin. Ved å øke boligen din sin standard vil den bli mer energieffektiv, som vil være med på å redusere de månedlige kostnadene dine. En enkel befaring er med på å avdekke de behov boligen din har for rehabilitering. Våre dyktige byggmestere her i Forum Bygg hjelper deg med å avklare hvilke tiltak du bør starte med, hva som er mest mulig kostnadseffektivt og best mulig tilrettelegging for de prosjektene som vil komme på et senere tidspunkt. Har ditt rehabiliteringsprosjekt behov for flere tekniske fag samordner vi dette for deg. Vi har gode samarbeidspartnere her i Forum Bygg som dekker alle fag.

Skal du i gang med rehabilitering av bolig? Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende befaring, det koster jo ikke noe å bare spørre!

  Interessert?

  Vi tilbyr gratis og uforpliktende befaring slik at du kan få et komplett tilbud. Legg igjen din info, så kontakter vi deg.

  ..eller kontakt oss

  Nytt kjøkken

  Mange kjøkken har en levetid på 15-20 år, det avhenger litt av bruket. Vi monterer og demonterer alle typer kjøkken. Forum Bygg har også et godt samarbeid med Sigdal kjøkken. Har du behov for hjelp til å designe drømmekjøkkenet, videreformidler vi kontakt for deres ekspertise innen kjøkkendesign. De tilpasser kjøkkenløsninger og design etter dine behov.

  Utskifting av dører

  Ved å bytte ut gamle med nye dører, vil det være med på å heve standarden til boligen din. Vi monterer alle typer dører.

  Utskifting av vinduer

  Det kan være av mange årsaker at en velger å bytte ut vindu i boligen sin. Det vi ser mye av er innvendig kondens. Har du en innvendig kondens i vinduet ditt betyr det at vinduet er punktert og tiden er inne for å skifte det ut. Grunnen til dette er, som oftest, at det er kommet en brist i tettingsmassen mellom karm og rute som gjør at det blir større lufttilgang mellom rutene slik at den isolerende gassen siver ut fortere og svekker isoleringsevnen.

  Gulv

  Gulvet er et møbel som blir med på å skape et inntrykk av hjemmet ditt. Det er også en av de bygningsdelene i hjemmet som slites ut fortest. Ett hus har mange forskjellige funksjoner der hvert enkelt rom dekker forskjellige behov. Ta for eksempel gulvet i entreen din der det daglig kommer våte og skitne sko inn, eller gulvet på kjøkkenet som skal tåle alt fra å miste gryten til spagettisaus som minstemann har tegnet nydelige malerier med. Det er derfor viktig å velge et gulv av riktig materiale som kan dekke det behovet som rommet har. Vi har lang erfaring med gulv og utfører blant annet pussing, demontering og nedlegging av nytt.

  Taktekking

  Det anbefales å gå over taket sitt minst en gang i året for å skaffe seg et overblikk.

  Du bør se etter:

  • Ligger all taksteinen på plass?
  • Er belegget like helt?
  • Er det kommet noen sprekker?
  • Er takrennene hele og fri for rusk?
  • Er det dekket med mose og/-eller sopp? Dette er ikke farlig, men kan føre til frostskader. Så ser du dette bør du fjerne det

  Kommer det først en lekkasje i taket ditt kan det føre til råteskade hvor man da må skifte ut alt av materiale som er blitt skadet. Dette kan fort bli en dyr affære da forsikringsselskapene ikke dekker alle kostnadene som oppstår ved eksempelvis fuktskader grunnet utett tak.

  Vet du at tiden er inne for en utskiftning av tak, eller er du ikke helt sikker kanskje? Ta kontakt så kommer vi på en gratis befaring og ser over taket ditt med deg!

  Utskifting av kledning

  Kledningen er husets fasade. Finner du sprekker eller råte på kledningen din er det på tide å bytte den ut. Skal du først i gang med å få skiftet ut den utvendige kledningen din, vil det være lurt å etterisolere samtidig. Mange eldre boliger har ofte mangelfull isolasjon og en etterisolering vil gi lavere energiutgifter, en bedre komfort og et bedre inneklima til boligen din.
  Det er kledningen sin hovedoppgave å beskytte veggkjernen til boligen din mot klimapåkjenninger, så valg av riktig materiale er viktig.
  Skal du ha treverk eller annen type materiale? Skal det være liggende eller stående kledning? Skal du kjøpe ferdig behandlet eller ubehandlet treverk? Monterer man en ubehandlet kledning må en stå klar til å male over med en gang. Dette er fordi når vann trekker seg inn i treverket så kan kledningen bli skadet.  Monteres kledningen på vinteren eller en typisk regnværsdag i Bergen, da bør du investere i en ferdig malt eller impregnert kledning. Ta kontakt, så hjelper vi deg med valg av materiale og montering av kledning til boligen din.