Tilbygg og påbygg

Mangler du noen ekstra kvadratmeter i boligen din?  Da kan et tilbygg eller et påbygg være et godt alternativ.

Et tilbygg vil si å utvide grunnflaten til boligen, mens et påbygg vil si at man bygger på den eksisterende boligen uten at grunnflaten utvides. Har boligen for lite plass så er det to alternative løsninger, der det første er å selge boligen for å kjøpe noe nytt og større. Det andre alternativet blir å bygge ut eller om boligen din, som ofte er det rimeligste alternativet.

Er dette en situasjon du kan kjenne deg igjen i? Det er ikke alltid så lett å se alle de mulighetene som en bolig kan ha. Ta derfor kontakt med oss så tidlig som mulig i prosessen. En av våre dyktige byggmestre komme hjem til deg på en befaring hvor dere sammen går gjennom dine tanker og behov for bedre plass og ser så videre på alternative løsninger sammen.

Vi hjelper deg hele veien

Om det er ut, opp eller ned du vil bygge, så er mulighetene mange. Hvorfor man får behov for bedre plass er så klart varierende. Kanskje du nettopp har kjøpt deg en bolig hvor de eksisterende romløsningene ikke passer til ditt behov? Har dere plutselig et soverom for lite? Eller kanskje dere er lei av den bittelille entreen deres hvor alt ligger strødd utover? Våre byggmestre har lang erfaring med dette og vi hjelper deg med å finne de tiltak og løsninger som vil passe deg og boligen best. Når alt er avklart og på plass ordner vi alt av nødvendige søknader og fagfolk om det blir behov for dette.

Et bilde som inneholder person, utendørs, gul, gjerde Beskrivelse som er generert med svært høy visshet

Veien blir til mens en går

Når man skal bygge om eller bygge ut boligen sin så er det en del lover og forskrifter som skal følges. Ved noen anledninger må man og søke kommunen om tillatelse til utførelse. Dette varierer etter størrelse og omfang og kan fort bli en forvirrende prosess for mange.

  Interessert?

  Vi tilbyr gratis og uforpliktende befaring slik at du kan få et komplett tilbud. Legg igjen din info, så kontakter vi deg.

  ..eller kontakt oss

  Garasje og carport

  På markedet i dag finnes der mange muligheter. Det kan derfor være lurt å tenke seg godt om før en starter å bygge garasjen sin.

  • Hvilke behov garasjen skal dekke i dag og for fremtiden?
  • Skal du ha en enkel garasje, enkel garasje med carport, eller en dobbeltgarasje?
  • Garasjen kan fort bli en lagringsplass for alt mulig rart. Kanskje du trenger å tilrettelegge for god lagringsplass med eksempelvis en bod eller to?
  • Skal garasjen bygges slik at det blir som en forlengelse av huset, eller skal den stå frittstående?
  • Hvilket materiale vil du bruke?
  • Trenger du et ekstra oppholdsrom over garasjen?

  Ved oppføring av en ny garasje er det en del lover og forskrifter en må sette seg inn i og følge. Det vil også være en del faktorer, som eksempelvis størrelse og funksjon, som er med på å avgjøre om du er pliktet å sende en byggesøknad inn til kommunen eller ikke. Vi anbefaler alltid å starte med å se på reguleringsplanen til kommunen du bor i over eiendommen din. Der kan det stå noe om eiendommen din sin utnyttelsesgrad og hva du kan og ikke kan utføre av bygg på din eiendom. Ta kontakt med oss i Forum Bygg, så hjelper vi deg.

  Terrasse og balkonger

  Vi nordmenn blir mer og mer opptatt av estetikk. Om man bygger på eller om man bygger ny terrasse, er det ofte med tanke på å dekke flere formål. Du vil gjerne dele opp terrassen din i flere grupper slik at du kan ha en egen spiseplass med et tilhørende utekjøkken, ett sted å sole deg uten for mye innsyn fra naboen og ikke minst en koselig sofagruppe som du kan slenge deg nedpå og lese en god bok i.

  Her gjelder mye det samme som med garasjen:

  • Kartlegg dine behov
  • Se på kommunen sin reguleringsplan i forhold til eiendommen din
  • Må du sende inn byggesøknad til kommunene din?
  • Hvilket materiale skal du bruke?
  • Hvilken høyde skal det være på terrassen din?
  • Skal terrassen bygges inntil huset ditt eller skal den ligge fritt?

  Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon rundt dette så ta kontakt med oss her i Forum Bygg.

  Litt fakta om terrassebygging:

  • En terrasse med høyde på inntil 0,5 m over terreng, og med en avstand til nabogrensen på minst 4 m, er ikke søknads- og meldepliktig
  • Melding om oppføring av veranda, balkong eller terrasse med areal på inntil 50 m2 og høyde på maks 3,5 m over terreng, skal sendes inn av tiltakshaver. Tiltakshaver er selv ansvarlig for at tiltaket er i samsvar med plan- og bygningslovens forskrifter
  • Søknad om større eller høyere veranda eller balkong må sendes inn av et foretak som kan godkjennes som ansvarlig søker